Consells Cube

L’ENTRENAMENT DE FORÇA EN ELS CORREDORS. SI O NO?

Pin It

marta prat1

La majoria de vegades ja sigui per falta de temps o bé per desconeixement deixem de banda l’entrenament de la força. Pensem que per millorar corrent és suficient simplement sortir a córrer, ens centrem en aquesta part específica deixant de banda la força i els estiraments, també importantíssims per evitar rigideses, contractures i lesions a llarg o curt termini.

Ha de treballar la força un corredor?

Si!!!

Si vols ser millor corredor has de treballar la força entre d’altres aspectes.

Per què?

 • Incrementarem la nostra massa muscular, així com també les nostres reserves d’energia.
 • Millorarem a nivell postural i d’equilibri.
 • Controlarem el pes i perdrem greix o teixit adipós.
 • Reduirem el risc de lesions ja que disposarem d’una major protecció més eficaç del sistema locomotor format per:
  Ossos (augmentarem la seva densitat), articulacions i músculs (augmentarem la massa i grandària les fibres musculars i tendinoses així com també activarem les fibres inactives)
 • Allargarem la nostra vida esportiva i en conseqüència la nostra salut general

Ja veus si és important entrenar la força en dones i homes.

Has d’aconseguir o intentar que el teu cos sigui el més fort possible al teu dia a dia, davant qualsevol obstacle de la nostra vida diària. O perquè aquest sigui el més eficient en quan aguantar un esforç mantingut com és el córrer:

5 km, 10 km, mitja marató, marató... i si aprofundim més arribem al trail running!!

Si no ho veus clar encara, t’ho plantejaré d’una altra forma:

Pensa en la càrrega que ha de suportar l’articulació del genoll en una baixada llarguíssima que tan ens agrada als corredors. En les pujades infernals que a tots els corredors de muntanya ens apassionen i que ens fan sumar metres i metres de desnivell positiu, que com més metres sumem més “sentim” els bessons, isquios, rampes...

Torno a repetir, el genolls, els turmells, les lumbars... Si no tenim una bona massa muscular et garanteixo que la salut d’aquestes articulacions se’n veuran afectades i molt. Així que, aquell temps que no tenim per entrenar la força finalment el tindrem per estar lesionats a casa i visitar sovint el fisio.

Un corredor ha de ser el més complert possible depenent de la modalitat que faci haurà de treballar una força o altra. A més a més l’entrenament dependrà molt dels objectius d’aquest i de la fase en la que es trobi segons temporada.

Per exemple un ultra fondista bàsicament incidirà en el treball de força – resistència durant tot el període d’entrenament. Inicialment a nivell extremitats superiors doncs hauria de fer un treball amb peses, màquines (bíceps, tríceps, pit, esquena,...) però durant unes setmanes prèvies a la prova (ultra trail) seria recomanable baixar la càrrega de treball esmentada anteriorment i introduir l’entrenament exterior amb pals, suposant que és un corredor que utilitza pals en les proves de llarga distància.

COM HO ENTRENO?

Freqüència: 2 – 3 vegades per setmana
Volum: 6 – 8 exercicis de 3 sèries de 8 – 10 repeticions (20)
Intensitat: des del 30% 1RM al 70% 1RM (Repetició màxima)
Densitat: Segons entrenament

Grups musculars que em de treballar...

 1. –Quàdriceps (Extensor de genoll i flexor de cadera
 2. Isquiotibials (Flexor del genoll)
 3. Bessons o triceps sural (Extensor del turmell)
 4. Abductors, gluti (Obrir)
 5. Adductors (musculatura interna de “les cuixes”) (Tancar)
 6. Abdominals. Mantenen la columna recta, afavoreixen l’espiració, faciliten les accions explosives...
 7. Lumbars. Faciliten l’absorció de les forces dels impactes, compensa els desequilibris de la musculatura abdominal i també manté l’esquelet més recta

Dintre de l’horari del gimnàs trobareu activitats on poder treballar la força així com les classes de Body Pump, la Super Tono, CXWork’s, Circuit Training, HIT...
Disposem també dels entrenaments personalitzats on nosaltres com a tècnics us oferirem un entrenament enfocat directament als teus objectius
Pilates Reformer

O la sala de Fitness la qual disposem de bandes elàstiques, Bosu, TRX, fitballs, pilotes medicinals, manuelles, màquines... Són tot una sèrie de recursos que si disposeu d’una sessió bàsica o multi sessió dissenyada per un tècnic us ajudarà a tindre una rutina a seguir els que no sabeu com entrenar la força a la sala de Fitness.

Per més informació resto a la vostra disposició,

Marta Prat

Pin It

Cube

Horari

Dill-Div 6:30 a 22:30h
Dissabtes 8:00 a 20:30h
Diumenges i festius: 8:00 a 15:00h

Contacte Cube

Agustí Coll, 2-12 . P.I. Els Trullols
08243 Manresa (BCN)
Tel: 938 787 559
cube@cube.cat