Consells Cube

Parlem del BOSU

Pin It

bossuEl BOSU,  un aparell en forma de mitja lluna que utilitzem molt sovint a les nostres Activitats dirigides. Esta pensat per millorar la flexibilitat, augmentar l’agilitat, treballar la coordinació ,l’estabilitat, tonifica el teu cos, i millorar l’equilibri.

 Aquesta aparell va ser dissenyada per David Weck el 1999.

El Bosu ens permet també infinites formes de treball, des de activitats amb coreografia amb grup a treballs de prevenció i de recuperació de lesions a nivell individual..

Mètode d’utilització:

El podem utilitzar de forma grupal (classes dirigides) o en entrenaments individualitzats.

Si col·loquem el Bosu cara baix , amb la part superior plana, es dirigeix ha exercicis d’ activitat aeròbica . En canvi, el Bosu amb la part plana com a base, es dirigeix a exercicis d'equilibri i propiocepció.

Els cinc exercicis basics:

1-“Sentadilla”:

És dur a terme amb els peus plans damunt el Bosu i col·locats a la distància dels malucs. Després, doblegar els genolls, tenint en compte que l'esquena quedi vertical, per després tornar a la posició inicial.

2-Equilibri amb una cama:

Posa un peu en el centre del semicercle i al mateix temps, aixeca la cama oposada. Amb això aconseguim millorar la nostra estabilitat a la zona del tronc i la pelvis, així com augmentar la nostra capacitat de concentració.

3-Planxa lateral:

Col·loca el Bosu amb la part plana al terra i l'avantbraç en el Bosu. Estira les cames, fins a quedar de costat.. Activa el teu centre o aixeca’t de costat.

4-Pont amb una sola cama:

Amb la part plana a terra, posar un peu sobre el Bosu amb el genoll doblegat. L'altra cama ha d'apuntar cap a fora en un angle de 45 graus, en línia amb la altre cama. Apreta les natges i empeny els malucs cap al sostre, aguanta la posició i després baixa a poc a poc.

5-Passes laterals:

Peus per sota de les espatlles i el Bosu a un costat. Després posa un peu en el Bosu i un altre al terra, en paral·lel a l'altre. Baixa tot el cos cap a la cama que descansa sobre el Bosu, apreta les cuixes i tornar a la posició inicial.

bossu
bossu 1
bossu 2

Pin It

Cube

Horari

Dill-Div 6:30 a 22:30h
Dissabtes 8:00 a 20:30h
Diumenges i festius: 8:00 a 15:00h

Contacte Cube

Agustí Coll, 2-12 . P.I. Els Trullols
08243 Manresa (BCN)
Tel: 938 787 559
cube@cube.cat